Olen Kirsi, ravitsemusterapeutti, joka haluaa syödä terveellisesti mutta ottaa silti rennosti. Viihdyn keittiössä ja tykkään kokata ja kokeilla itse. Harrastuksiani ovat myös kasvimaan ja pihan hoitaminen, liikunta ja kaikenlainen itse tekeminen.

 

Poden ikuisen opiskelun syndroomaa ja ajattelen, että mikään ei ole mahdotonta oppia, jos on vaan halua tehdä ja heittäytyä mukaan uuteen. Tällä hetkellä tutkin erityisesti mielen voimaa ja toimintaa käyttäytymisen taustalla, digimaailman koukeroita ja seuraan tietysti ravitsemuksen uusia tuulia.

 

Kotona viihdyn hyvin perheen parissa, johon kuuluu mies ja kaksi ihanaa poikaa. Lempipuuhiamme on leipominen, metsäretket ja erilaiset pelit, leikit ja lukeminen. Olen kotoisin Keski-Suomesta, keskeltä peltoja Päijänteen rannalta. Olen saanut jo kotoa mukaani itse tekemisen ja toisista huolehtimisen meiningin. Ruoka on ollut meillä kotona aina tärkeässä roolissa hyvinvoinnista huolehtimisessa ja sieltä olenkin saanut oppini elämäntapaani, jossa kerätään sienet ja marjat metsistä, kasvatetaan tuoretta omalla maalla ja vieraille on aina kakkua pöydässä.

 

Ravitsemusterapeuttina koen tehtäväkseni arkisen perusterveellisen syömisen helpottamisen ja mukavaksi tekemisen. Haluan auttaa ihmisiä syömään helposti vähän paremmin ja saamaan lisää intoa elämään. Itse olen aika innostuva ja energinen tyyppi ja uskonkin, että energia synnyttää energiaa. Eli kun tekee hyviä asioita itsensä eteen, saa energiaa tehdä entistä enemmän. Mielestäni terveellinen syöminen ei ole tiukkaa vahtaamista tai porkkanan puputtamista, vaan terveellisesti voi syödä helposti ja ihan tavallisessa arjessakin. Opettelemalla syömään oikeita asioita, saa aikaan hyviä asioita kropalle ja terveydelle, rennosti ja hyvällä mielellä.

 

Ruuan kuuluu myös maistua hyvältä ja siitä saa nauttia.

 

 

Koulutus

 

Olen valmistunut terveystieteiden maisteriksi ja laillistetuksi ravitsemusterapeutiksi Kuopion yliopistosta vuonna 2006 ravitsemustiede pääaineena.

 

Lisäksi olen täydentänyt osaamistani markkinoinnin ja johtamisen opinnoilla kauppakorkeakoulussa, työhyvinvointipäällikkötutkinnolla sekä liikuntalääketieteen opinnoilla. Töiden ohella olen opiskellut myös hyväksymis- ja omistautumisterapiaa sekä NLP:tä. Niinpä lähestymiseni elämäntapamuutoksiin ja ravitsemusohjaukseen pohjautuu ihmisen henkilökohtaisiin arvoihin ja elämäntilanteeseen ja positiivisten ratkaisujen etsimiseen ihmisen oman mielen taitoja hyödyntämällä. Syömme ja elämme tavallisessa arjessa, joten pyrin aina auttamaan asiakasta löytämään itselleen ja omaan arkeen sopivia tottumuksia.

 

 

Työkokemus

 

Työkokemusta olen kartoittanut ravitsemusterapeuttina ja hyvinvointipäällikkönä valmentaen ihmisiä elämän kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.

 

Lisäksi olen toiminut elintarvikealan yrityksissä ravitsemusasiantuntijan ja terveysmarkkinoinnin tehtävissä. Näissä tehtävissä olen välittänyt terveystietoa terveydenhuollon ammattilaisille, kirjoittanut artikkeleita niin kuluttajille kuin ammattilaisille, tuottanut esitemateriaaleja ja uutiskirjeitä, työstänyt markkinointiviestinnän sisältöjä, laatinut pakkausmerkintöjä, perehtynyt terveysväitteisiin ja miettinyt minkälaiset elintarvikkeet ja tieto edistäisivät suomalaisten terveyttä parhaiten.

 

Olen kirjoittanut omaa blogiani Toimivaa arkiruokaa vuodesta 2016. Blogi on ollut minun tapani viestiä ja oppia itse ravitsemuksesta sekä opetella digimarkkinoinnin, sosiaalisen median ja sisällöntuotannon toimintatapoja.

 

Vahvuuksiani ovat kuuntelutaito, asiakasymmärrys. käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen ajattelu. En luovuta kovin helpolla ja minusta on sanottu, että olen se, joka on aina valmis kävelemään ylimääräisen kilometrin päästäkseen maaliin.

 

Kaikkea voi syödä, kun katsoo mitä syö. Ja minkä verran.

 

kirsi(at)kirsienglund.com

p. 044-374 3134